Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

A balatonmagyaródi Kányavári-sziget Búbos Vöcsök tanösvénye - https://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/kis_balaton_tanosvenyek/
Rövid képes leírás a tanösvényről. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park tanösvényeit bemutató oldalon a "Kis-Balaton" címnél található meg a leírás, megkereséséhez javasoljuk a böngésző "Szerkesztés" menű "Keresés ezen az oldalon" eszköz használatát.
A búbos vöcsök a Madárhatározóban - http://web.archive.org/web/20110419100931/http://www.madarhatarozo.hu/vocsokfelek/bubos-vocsok-podiceps-cristatus.html
A rendszeressen frissülő madarakkal foglalkozó közöségi portál célja: "Ezen honlappal szeretnénk segíteni a madárbarátok és kedvelők eligazodását a hazai madarak világában. Célunk egy olyan madárhatározó kialakítása, ahol a „hétköznapi ember” is könnyen felismerheti vagy beazonosíthatja az általa látott madarat, madarakat."
A búbos vöcsökről az MME-Monitoring honlapjáról. - http://mme-monitoring.hu/birds.php?huring=PODTUS
A gém-félékről - http://mek.oszk.hu/03400/03408/html/1603.html
A Kis-Balatonon élő nagy kócsag, a kormorán, a kanalas és az üstökös gém, a szürke és vörös gém is a gém-félékhez tartozik A gázló madarak e csoportjáról szóló leírást,ahova a BREHM: AZ ÁLLATOK VILÁGA című munkájából, melyet a Magyar Elektronikus Könyvtárból idéztünk ide.
A 2002-ben létrehozott hivatkozás a túramozgalom egyik fontos pontjaként kínálja a Kányavári-szigetetet, GPS koordinátáit is megadva. A szigeten található a túrázó társak számára kihelyezet "láda" is, melyben egymásnak hagynak üzeneteket e mozgalom tagjai. Az itt látható képek a képre kattintva nagyíthatók.
A Kis-Balaton Vízvédelmi Rendszer része a Kányavári-sziget - http://www.kisbalaton.hu/egyeb_latnivalok.html
A "Nemzetközi jelentőségű vadvizek jegyzéké"-be is felvett Kis-Balatonról szóló rövid, de a horgászatot is említő ismertetésben a Balatonmagyaródhoz tartozó Kányvaári-sziget fahídja látható, és a szigetről szóló rövid ismertetés olvasható.
Balatonmagyaród és Kis-Balaton madártávlatból - http://www.szeporszag.hu/Balatonmagyar%C3%B3d+mad%C3%A1rt%C3%A1vlatb%C3%B3l.latnivalo
A szeporszag.hu honlapján rövid összefoglaló mellett érdekes felülnézeti képeket is láthatunk Balatonmagyaródról.
Balatonmagyaród természeti értékeinek mozgófényképtára - http://web.archive.org/web/20080607020443/http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=24352&a_id=359758&h_id=77045
A "Barangolás hazánk tájain" című interntetes magazinban élvezhető egy érdekes animációkkal felvillanó képtár a település természeti értékeiről, külön a tájról és az itt honos állatvilágról. A szerző (zaza1969) a híresebb épületekről és a település búcsújáról is kínál képeket.
Búbos vöcsök a National Geographic Magyarország honlapján - http://web.archive.org/web/20101117185044/http://geographic.hu/napkepe.php?nap=2007-05-28
A Dunán úszó vöcsökpárt ábrázoló kép mellett rövid ismertetés is olvasható. A búbos vöcsök a balatonmagyaródi Kányavári-szigeten is fellelhető, a szigeten található tanösvényének névadó- és címerállata.
Fedezzük fel együtt a Pannonhát Tájparkot! - http://genea.hu/pannonhat/telepuelesek/balatonmagyarod.html
A Genea Természet- és Környezetvédelmi Egyesület a "Fedezzük fel együtt a Pannonhát Tájparkot!" program keretében összegyűjtött információkat közöl a térség több településéről. A megfelelő települést kiválasztva, a jobb oldali menüben csemegézhetünk a felkínált témákból. Ezek a következők: a település címere, története, szálláshelylista, programok, szolgáltatások és a látnivalók.
Fotók a Kis-Balatonról, Kányavári-szigetről - http://sightseeingwithndru.blogspot.com/2007/05/arbortumok-nemzeti-parkok-ii.html
A 2007-ben indult, gondozott honlapon "NDRU" vecsési természetfotós képei tekinthetők meg. A lapon más természetvédelmi területről is láthatunk szép fotókat és más természetfotósok munkáit is ajánlja a honlap gazdája.
Fotók a Kis-Balatonról, Kányavári-szigetről, Zalakarosról - http://picasaweb.google.com/deutschszabolcs/ZalakarosGyGyfRdLmNyfRdKisBalatonBivalyrezervTumAquaparkVLogatottKPek
"Szabi" nyilvános fotótárlatában Zalakaros és környéke, benne a Kányavári-sziget is látható. Sok olyan életképet láthatunk itt, mely a természet és szabaidő eltöltésének kapcsolatát, és a vidék egészségmegőrző lehetőségeit mutatja be.
Kis-Balaton Balatonmagyaród turisztikai honlapján - http://www.balatonmagyarod.hu/?q=kisbalaton
A szépséges vizi világára irányítja rá a figyelmet a település turisztikai élú honlapjának Kis Balatont bemutató honlaptartalma. Az ismertetésőbl idézünk: „A Balaton szintje fölött 1,5 méterrel fekszik a Kis-Balaton. A kialakuló nedves biotop egyedülálló élőhelyet teremt ritka, már kiveszőfélben lévő madárfajok, egyéb mocsári állatok és növények számára. Kedvező életteret talál itt a nagy kócsag, a kormorán, a kanalas és az üstökös gém, a szürke és vörös gém, a búbos vöcsök, a szárcsa, a nádirigó, a fülemülesitke. A 14 km2-es természetvédelmi terület vízborította, szigorúan védett. Csak kísérettel vagy különleges engedély birtokában látogathatók.”
Kis-Balatonról a Balaton-felvidéki Nemzeti Park honlapjáról - https://www.bfnp.hu/magyar/oldalak/kis_balaton/
A kis-balatoni rövid ismertetés harmadik bekezdésében említődik a Kányavári-sziget (rossz helyesírással!) és Balatonmagyaród. Ugyanezen a honlapon természetvédelmi programokról és további zalai természetvédelmi bemutatóhelyekről is tájékozódhat az érdeklődő.

Insert failed. Could not insert session data.